Wegwijzers

Sinds jaar en dag is er grote creativiteit in Werchter, dat bekend is om zijn groot jaarlijks muziekfestival. Minder zichtbaar is de creativiteit van zijn beeldende kunstenaars. De Kunstroute wil het publiek de kans geven om thuis bij de kunstenaars kennis te maken met hun werk. Reeds 5 keer werd dit evenement georganiseerd in dit mooie landelijke dorp aan de samenvloeiing van Dijle en Demer. De route leidde telkens langs verschillende kunstenaars binnen de gemeente, met een zeer variabel aanbod: beeldhouwwerk, grafiek, schilderkunst, papierkunst, tekenen, fotografie, keramiek, woordkunst, patchwork, muziek, ...

De vijfde editie van onze kunstroute was een groot succes en we kijken er alvast naar uit om u in 2019 opnieuw te mogen verwelkomen. In de toekomst zal u op deze pagina meer informatie over onze zesde editie van de kunstroute kunnen terugvinden.

Op zondag 14 mei 2017 (van 10u00 tot 18u00) was het eindelijk weer zover! De 5de editie van onze kunstroute was een groot succes! Meer dan 40 kunstenaars toonde hun mooiste werken op meer dan 19 verschillende locaties in Werchter.

Tijdens deze vijfde kunstroute kon je voor de eerste keer deelnemen aan een QR-code wedstrijd. Wanneer je 13 of meer locaties bezocht, kreeg je een gratis consumptie! Dit initiatief was een groot succes.

Wegwijzers

Onze kunstenaars staan verpreid over meer dan 19 verschillende locaties. Klik op de onderstaande knop om een overzicht te krijgen van waar welke kunstenaar staat. U bent vrij om te kiezen welke locaties u wel/niet bezoekt. Onderaan deze webpagina kan u een gedetaileerd overzicht terugvinden van al onze deelnemende kustenaars.

Code

NIEUW: Vanaf dit jaar kan je tijdens het afleggen van onze kunstroute deelnemen aan onze QR-code wedstrijd. Op elk van onze 19 locaties zal er een QR-code ophangen. Wanneer je minstens 13 locaties bezocht hebt (en de bijhorende QR-codes hebt ingescand), dan krijg je van ons een gratis consumptie* in cultuurhuis 'De Jack-Op' (Amerstraat 1, 3118 Werchter). Je moet je op voorhand registreren via de onderstaande knop (mag de dag zelf ook nog gedaan worden).


*max. 1 consumptie per persoon. De organisatie behoudt het recht om de voorwaarden van deze wedstrijd op elk moment te wijzigen.

Deelnemer 1
Naam: Vanden Eynde Mieke
Kunstdicipline: Mixed media
Voorstelling: Mieke Vanden Eynde bezorgt oud papier (foto's, documenten,oude tijdschriften...) een tweede leven door het onbekende verhaal erachter nieuw leven in te blazen. Door het verleden te bewerken creeert ze een gevoel van vergane glorie, van waardevol en waardeloos, over nostalgie en tristesse, over charme en potsierlijkheid.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 2
Naam: Kempeneers Lieve
Kunstdicipline: Recyclagekunst
Voorstelling: Met als drijfveer 'doe iets met wat je anders weggooit', houdt Lieve zich graag bezig met het creeren van werkjes op basis van recyclagematerialen. Vaak geinspireerd door fauna bekomt ze creaties met een gestileerde uitwerking waarbij eenvoud een belangrijk gegeven is. Ze is niet echt op zoek naar kunst, maar eerder naar creatieve ontspanning.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 3
Naam: Roger Reip
Kunstdicipline: Aquarel
Voorstelling: Het dienstencentrum 'de oude pastorie' is reeds 13 jaar de thuisbasis van het aquarelatellier onder leiding van Reip Roger elkeen heeft zijn eigen stijl dat maakt het interessant, verrassend en vooral plezant!
afbeelding deelnemer
Deelnemer 4
Naam: Vannetelbosch Walter
Kunstdicipline: Portretschilderen
Voorstelling: Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit portretschilderen en het weergeven van de actualiteit met een toets ironie
afbeelding deelnemer
Deelnemer 5
Naam: Aerts Maria
Kunstdicipline: Olieverfschilderijen
Voorstelling: Ik merk dat kunst me herverbindt met mezelf. Het is broodnodige voeding voor de geest.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 6
Naam: Caes Jos
Kunstdicipline: Mixed madia
Voorstelling: Het zijn geen feestartikelen die ik maak. Mijn werk is direct en bijna steeds hard. Mijn werk is voor de beschouwer dus minder aangenaam, eerder ongemakkelijk. Ik zoek altijd dingen in mijn directe omgeving. Mijn kunst is eigenlijk, in dialoog met mijn leven, een soort particuliere kwestie geworden!
afbeelding deelnemer
Deelnemer 7
Naam: Winnepenninckx Maria
Kunstdicipline: Schilderkunst
Voorstelling: Schilderen is mijn hobby en passie, meestal aquarel en acryl. Ik vind mijn inspiratie vooral in de natuur.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 8
Naam: Sagehorn Brigitte
Kunstdicipline: Handtassen en sieraden
Voorstelling: Zelfgemaakte handtassen uit verschillende materialen zoals leder, katoen, bont of jeans. Genaaide, geregen of gehaakte kettingen, armbanden en ringen. Ieder stuk is een unicum.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 9
Naam: Verstreken Christel
Kunstdicipline: Schilderen en tekenen
Voorstelling: Ik ben Christel Verstreken, ik schilder en teken al geruime tijd het imaginair portret. Het blijft me nog steeds boeien, steeds weer verschijnen er weer andere portretten op blad of doek. Ook gefantaseerde dieren doen hun intrede vergezeld van een vleugje humor. Het kind in mij komt terug naar boven! Dit maakt alles leuk en speels.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 10
Naam: Scheldewaert Albert
Kunstdicipline: Schilderkunst
Voorstelling: Mijn naam is Scheldewaert Albert. Mijn schilderwerk bestaat uit olieverf,omdat ik daar het liefst mee werk. Als ik een klein uurtje schilder voel ik me relax.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 11
Naam: Van Bael Maria
Kunstdicipline: Schilderkunst
Voorstelling: Ik maak werken in olieverf en aquarel
afbeelding deelnemer
Deelnemer 12
Naam: Audenaert Nik
Kunstdicipline: Juweelontwerp
Voorstelling: Door te experimenteren met verschillende vormen en kleuren kom ik tot eigenzinnige creaties. Ik gebruik voornamelijk zilver en goud maar ook andere materialen als hars, emaille, natuursteen, ....
afbeelding deelnemer
Deelnemer 13
Naam: Six Annie
Kunstdicipline: Glaskunst en restauratie
Voorstelling: Kunstatelier MarieZ schildert en graveert op glas (al dan niet gepersonaliseerd.) Als restauratievakman van schilderijen laat Annie Six u graag kennismaken met het atelier. U kan er zien hoe ze beschadigde of verwaarloosde kunstwerken redt van de ondergang.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 14
Naam: Vermeiren Rozelien
Kunstdicipline: Traditioneel
Voorstelling: Ik ben een meisje van 17 jaar die al lang tekent. Vroeger tekende ik vooral manga (een Japanse tekenstijl) in het zwart wit en met pennetjes en potloden, maar ik probeer nu ook andere technieken. Zo teken ik nu ook in kleur en met aquarel verf en potloden en ben ik ook aan het kleien.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 15
Naam: Smeyers Goedele
Kunstdicipline: Natuurfotografie en schilderkunst
Voorstelling: Diep getroffen door het wondere in de natuur ben ik steeds op zoek naar wegen om iets van mijn ervaringen in deze wonderbare wereld uit te beelden en om deze zo ook met u te delen. De grens tussen natuurfotografie en schilderkunst begint stilaan meer en meer te vervagen in deze zoektocht. Onze tuin is eveneens deel van het gebeuren.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 16
Naam: Vermeulen Desiré
Kunstdicipline: Schilderkunst
Voorstelling: Ik ben geboren en getogen in Werchter. Mijn dorp ligt mij nauw aan het hart. Dat kan men zien in tal van mijn olieverfschilderijen en kleurpotloodtekeningen.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 17
Naam: Lauwers Mie
Kunstdicipline: Vilt
Voorstelling: Met vilt kan je alles maken. Met je handen de natte wol vormen tot wat er, al dan niet toevallig ontstaat, blijft een wonder. Het blijft mij boeien. Mie.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 18
Naam: Lauwrijken Dras
Kunstdicipline: Abstracte beeldkunst
Voorstelling: Ik ben gefascineerd door kunst : abstract schilderen, bewerken van arduin in combinatie met oude eik en het bronzeren ervan. De gebruikte materialen dragen bij tot het creëren van een verband. ARDUIN : staat voor de kracht van het levensbegin en EIK is bestemd voor de warmte of het verdere leven
afbeelding deelnemer
Deelnemer 19
Naam: Baldewijns Jeroen
Kunstdicipline: Natuurfotografie
Voorstelling: De natuurlijke schoonheid van een libel, een orchidee, een paddenstoel, een besneeuwd veenlandschap, een kabbelend beekje, ... vastleggen met de camera, bij voorkeur in eigen land. Het afgelopen jaar lag mijn focus vooral op water en ijs. Ik stel mijn foto's tentoon in hun natuurlijke habitat: onze wilde tuin.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 20
Naam: De rudder Lut
Kunstdicipline: Tekenen
Voorstelling: In de reeks met als titel 'Zang van de Sjamaan' probeer ik op zoek te gaan naar een tekentaal die verder reikt dan het concrete, het toevallige. Zoals de sjamaan niet meer gebonden is aan woorden om zijn zang vorm te geven, zo probeer ik in abstracte lijnen en vormen een spanning op te roepen die raakt aan het universele, waardoor een vorm van meta-taal ontstaat.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 21
Naam: Van Hove Christel
Kunstdicipline: Kunstenaarsberen
Voorstelling: Kunstenaarsberen handgemaakt op de traditionele manier met schijven. Ze worden genaaid uit edele mohairstoffen, alpacastoffen, viscose, oude stoffen,... en hebben mondgeblazen glasogen. De beren zijn niet geschikt als speelgoed, maar voor verzamelaars.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 22
Naam: Quintelier Lut
Kunstdicipline: Keramiek
Voorstelling: Ik ben Lut Quintelier, een kunstzinnige en kunstminnende vijftiger met haar thuishaven in Keerbergen. Jarenlang heb ik geschilderd, maar sinds ongeveer drie jaar heb ik mijn hart verpand aan keramiek. Hobby is passie geworden ; klei in mijn handen geeft me rust, creëren een verzadigd gevoel.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 23
Naam: Celen Ronny
Kunstdicipline: Schilderkunst
Voorstelling: Mijn werk geeft een geheimzinnige sfeer weer. Wat gebeurt er achter de façade? Streetviews, treinstations, landschappen, voorwerpen.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 24
Naam: Julia Popovics Julia
Kunstdicipline: Keramiek
Voorstelling: Wij zijn een kunstenaars koppel. Onze kunstwerken bestaan uit keramiek voor binnen en buitenshuis. Kleurrijke beelden met of zonder statief, eigen ontwerp .
afbeelding deelnemer
Deelnemer 25
Naam: Goetelen Modest
Kunstdicipline: Glas
Voorstelling: Modest Goetelen is een artistieke duizendpoot: beeldhouwen in steen en hout, smeden in zilver en goud, tekenen met pen en zilverstift, het fijnere werk dus. Maar de laatste paar jaren heeft hij zich bekeerd tot het glas, waar kleur en vorm zo harmonisch samenvloeien.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 26
Naam: Robert Magda
Kunstdicipline: Capidolen
Voorstelling: MAGROBE, de artiestennaam van Magda Robert, vat op een vreemde manier haar hele carrière samen. Klassiek opgeleid aan St.-Lukas, deed ze een ruime ervaring op in Parijs en in Iran. Vooral de mystiek van het Midden-Oosten is nog voelbaar in de arabesken van haar capidolen en laat zich (te zeldzaam) beluisteren in haar harpenspel.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 27
Naam: Mariën Paul
Kunstdicipline: Schilderkunst
Voorstelling: Nu eens is het portret slechts voorwendsel om een landschap te tonen, dan weer worden landschap of object de “etalage” waardoor je een portret bekijkt. Realistisch maar irreëel, onvatbaar en niet te definiëren. Hier begint de magie van het schilderwerk.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 28
Naam: Kunstautomaten 2 en 3
Kunstdicipline: Multi-disciplinair
Voorstelling: 2 of 3 kunstautomaten gevuld met kunstwerkjes van regionale kunstenaars. Het gezamenlijk kunstwerk "zoeken" stond tijdens IGCS-kunstroute (november 2016) in CC Den Egger, nu te Werchter.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 29
Naam: Van Herck Chantal
Kunstdicipline: Schilderkunst
Voorstelling: Mijn schilderwerken zijn imperfecte kleurrijke gebalanceerde weergaves van wat mijn gezichtsveld of gevoelsleven ooit heeft mogen vatten. Bomen, emoties, maatschappelijke topics, vreemde vormen of kleuren....alles kan aan bod komen. De kijker begrijpt het of juist niet; de kijker staat er voor open of juist niet; de kijker heeft die vrijheid, net zoals mijn werken in alle vrijheid zijn ontstaan zonder perfect te willen zijn.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 30
Naam: L'Enfant Martine
Kunstdicipline: Kantklossen
Voorstelling: Kantklossen is een eeuwenoude ambacht, dat weer hip is.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 31
Naam: Wanagi
Kunstdicipline: Helende klanken
Voorstelling: Betoverende klanken voeren je mee naar je meest innerlijke staat van Zijn
afbeelding deelnemer
Deelnemer 32
Naam: Cornil Anne
Kunstdicipline: Beeldhouwen
Voorstelling: Anne Cornil maakt architecturale sculpturen in steen. Ze stapelt stenen vormen op tot een nieuwe compositie, soms horizontaal, meestal verticaal. Inspiratie deed ze op in de Verenigde Staten waar de afwisseling van de opeengepakte hoge gebouwen haar sterk beviel. Op een boeiende wijze vertaalt ze de enorme ruimtelijke architectuur naar kleinere drie-dimensionele composities
afbeelding deelnemer
Deelnemer 33
Naam: Lemaire Pol
Kunstdicipline: Beeldhouwen
Voorstelling: Steen is stilte, die stilte bewaren in mijn werk, de steen nederig benaderen, wachten op de dialoog. Tot de steen mij zegt wat kan en wat niet kan.
afbeelding deelnemer
Deelnemer 34
Naam: Roger De Haes
Kunstdicipline: Beeldhouwen
Voorstelling: Roger De Haes exposeert beelden in brons en kunsthars. Zijn beelden hebben een directe, nerveuze impressionistische toets, die soms neigt naar het expressieve
afbeelding deelnemer
Deelnemer 35
Naam: Denolf Monika
Kunstdicipline: Keramiek
Voorstelling: Met slib van papierporselein bouw ik laagje per laagje een dunwandige vorm op een ondersteunde drager. Als de ondersteuning daarna wordt weggenomen, implodeert de vorm op een totaal onvoorspelbare wijze. Deze geïmplodeerde vorm wordt dan versteend in het bakproces. Het resultaat is een superlicht object met grillige vormen, die doen denken aan verdroogde bessen, zaaddozen of soms zelfs organen. De ijle kleur van het uitgebakken papierporselein versterkt de onwezenlijke kracht van het object.
afbeelding deelnemer

Binnenkort worden er nog meer kunstenaars aan deze lijst toegevoegd.

Heeft u vragen of opmerkingen over onze kunstroute 2017? Aarzel dan niet om ons te contacteren via kunstroute@talentwerchter.be of neem contact met ons op via onze contactpagina!